Laser til operationspatienter

LASER til operationspatienter er et fantastisk redskab i veterinær Rehabilitering.

På billedet øverst oppe, ser du en hund der er opereret for korsbåndsskade.

Første og midterste billede er taget 2 dage efter operationen. Hunden er hævet i benet og der er blodudtrædning i vævet.

3 dage efter operationen kommer hunden til første LASER behandling for at hjælpe til at ophelingen sker hurtigst muligt. Ligeledes er målet af fjerne blodudtrædningerne samt hævelse og evt. ømhed.

Billed 3 er taget 2 dage efter første LASER behandlingen!! Dvs. der er nu gået 5 dage fra operationen. Det er IMPONERENDE så hurtigt LASERen har hjulpet, og hunden er tydelig mere tilpas i sit ben.

Planen for denne hund er at få gang i ophelingen så hurtigt som muligt, så vi kan komme i gang med genoptræning på vandløbebånd sammen med de hjemmeøvelser, som ejer er instrueret i at udføre. Derfor gives der LASER 2 gange om ugen i de første uger.

FAKTA:

LASERen vi bruger hos Key2Balance er en klasse IV laser, der er specielt udviklet til dyr. Den indeholder forskellige programmer alt efter hvad vi vil opnå/afhjælpe med laseren.

  • Ødem / hævelse
  • Smerte / muskelspændinger
  • Opheling af sår / operations ar
  • Akut behandlinger
  • Gigt og brud på knogle
  • Furunkler, tandkød, perianalfistler, otitis (øregangsbetændelse)
  • Der er rigtig mange andre muligheder LASEREN kan bryges til

HUSK at kontakte din egen dyrlæge hvis du har behov for at få undersøgt din hund inden en evt. behandling hos os. Vi stiller ikke diagnoser, men vi samarbejder gerne om den behandling din dyrlæge har sat din hund eller kat i.

2 dage efter operationen

2 dage efter første gang LASER

LASER bruges også meget i den humane Rehabilitering af os tobenede.

En lille historie fra vores hverdag på klinikken, bevidner hvor effektiv brugen af LASER er. Vores dygtige hundefrisør, fik uheldigvis ikke flyttet fingrene hurtigt nok, da hun havde en lille ilter terrier til trimning…. Det resulterede i en bidskade i den ene hånd.

Terrieren havde helt klar sin egen mening om hvor vidt “frisuren skulle sættes” eller ej…. Så den fik bidt godt og grundigt igennem neglen på tommeltotten og ind i et fingerled – AV. Den stakkels hundefrisør måtte under LASERen 2 dage i streg, og var selv ganske overrasket over hvor hurtigt sårene helede og smerten forsvandt.

Så nu kan hun arbejde videre, uden ubehag og gener i mange dage, som ellers er normalen ved bidskader 🙂

(Bonus info, så var hundefrisøren advaret om at terrieren var ilter og kunne finde på at bide)