Osteopati samt ledjustering og mobilisering

Osteopati

Målet med osteopati er at genoprette kroppens naturlige funktioner. Dette gøres ved at bruge hundens egne bevægelser til at korrigere “låste” hvirvler og led der trænger til hjælp. Der ses på hele hundens bevægelsesmønster, da hele systemet hænger sammen i en stor helhed.

Osteopati arbejder på at forløse dysfunktion (“låsninger”) i et led, da disse dysfunktioner har en negativ påvirkning af mange andre led i kroppen. Disse ubalancer eller dysfunktioner giver et unødvendig slid på ledflader, hvormed gigtforandringer kan blive en følgevirkning på sigt.

Gennem osteopati søger vi at genskabe krop­pens korrekte funktion, via en afbalancering mel­lem knogler, muskler og nervesystem. Denne korrektion gøres bedst via manuelle teknikker, hvor kun behandlerens hænder bruges som arbejdsredskab til at skabe balance og ligevægt i kroppens forskellige systemer – knogler, muskler, nerver, organer, kranie, samt de strukturer som har forbindelse til blodkar, nerver og bindevævet.

Hvad er forskellen på osteopati og kiropraktik?

Osteopatien har eksisteret i over 120 år og er en medicinsk videnskab, som via manuelle teknikker benyttes til at diagnosticere og behandle akutte eller kroniske problemer. Kiropraktik og osteopati har oprindelse i de samme rødder, idet stifteren af kiropraktik studerede osteopati og udviklede sit eget system på baggrund af de osteopatiske teknikker

Ledjustering og mobilisering

Ledjustering er en mere kiropraktisk tankegang, og det er en lidt anden måde at arbejde på end med osteopatien. Ledjustering er en yderst effektiv mobiliseringsteknik, som samtidig er skånsom at udføre. Hundene tager rigtig godt imod denne justeringsform.

Mobilisering af led er også en meget blid måde at justere subluxerede led (låsninger) på. Teknikkerne kan benyttes uanset hvor følsom hunden eller katten må være. Mobilisering ligger også meget op af fysioterapeutiske teknikker, men dog kan du ikke forvente at en hundefysioterapeut er uddannet til at udføre denne form for ledmobilisering. Hos Key2balance er vi veluddannet i justering af led.

 

Booking af tid:

Inden du booker tid til en behandling anbefaler vi at du har fået din hund undersøgt ved egen dyrlæge, så eventuelle problemer i bevægeapparatet er opdaget og der er stillet en evt. diagnose.

Vi beder dig gå til dyrlæge hvis vi finder noget som vi mener kræver yderligere udredelse, inden vi kan fortsætte vores behandling.