Osteopati og ledjustering

Målet med osteopati og ledjustering er at genoprette leddenes naturlige bevægelser samt funktioner. Dette gøres ved at bruge kroppens egen bevægelse til at korrigere afvigelser i leddenes bevægelse. Der ses på hele hunden/kattens bevægelsesmønster, da hele systemet hænger sammen i en stor helhed.

Osteopati arbejder på at forløse dysfunktion (“låsninger”/”kiropraktisk subluxation” – kært barn har mange navne) i et led. Disse dysfunktioner har en negativ påvirkning af mange andre led i kroppen. Disse ubalancer eller dysfunktioner giver et unødvendig slid på ledflader, hvormed gigtforandringer kan blive en følgevirkning på sigt.

Gennem osteopati søger vi at genskabe krop­pens optimale funktion, via en afbalancering mel­lem knogler, muskler og nervesystem. Denne korrektion gøres via manuelle teknikker, hvor kun behandlerens hænder bruges som arbejdsredskab. Herigennem skabe balance og ligevægt i kroppens forskellige systemer – knogler, muskler, nerver, organer, kranie, samt de strukturer som har forbindelse til blodkar, nerver og bindevævet.

Hvad er forskellen på osteopati og kiropraktik?

Osteopatien har eksisteret i over 120 år og er en medicinsk videnskab. Manuelle teknikker benyttes til at diagnosticerer og behandle akutte eller kroniske problemer. Kiropraktik og osteopati har oprindelse i de samme rødder, idet stifteren af kiropraktik oprindeligt studerede osteopati. Han udviklede sit eget system på baggrund af de osteopatiske teknikker. Kiropraktik og osteopati er i dag 2 forskellige tilgange til at opnå samme resultat.

Ledjustering og mobilisering

Ledjustering er en mere kiropraktisk tankegang, og det er en lidt anden måde at arbejde på end med osteopatien. Ledjustering er en yderst effektiv mobiliseringsteknik, som samtidig er skånsom at udføre. Hundene tager rigtig godt imod denne justeringsform.

Mobilisering af led er også en meget blid måde at justere subluxerede led (låsninger) på. Teknikkerne kan benyttes uanset hvor følsom hunden eller katten må være. Mobilisering ligger også meget op af fysioterapeutiske teknikker, men dog kan du ikke forvente at en hundefysioterapeut er uddannet til at udføre denne form for ledmobilisering. Hos Key2balance er vi veluddannet i justering af led. 

Booking af tid:

Inden du booker tid til en behandling anbefaler vi at du har fået din hund undersøgt ved egen dyrlæge, så eventuelle problemer i bevægeapparatet er opdaget og der er stillet en evt. diagnose.

Vi beder dig gå til dyrlæge hvis vi finder noget som vi mener kræver yderligere udredning, inden vi kan fortsætte vores behandling.