Kranio sakral terapi (dynamisk og mekanisk tilgang)

KST er en meget blid behandlingsform, hvor der arbejdes på kranieknogler, tungeben, langs rygsøjlen til korsben og hale. Der arbejdes med bindevævet samt fascievævet, for at opnå et optimalt resultat

Der arbejdes også med leddene i for- og bagben, samt brystkasse og ribben. Ligeledes arbejdes der med de indre organer, så som hjerte, lunger, mavesæk, tarme, lever, nyre og blære m.m.

KST udføres med blide tryk og stræk i vævet, hvormed knogler der er “fastlåste”, kan genfinde sin naturlige balance. Dette giver en god afspænding uden nogle former for smerte eller ubehag.

KST kan afhjælpe mange problematikker, så som:

  • Haltheder (efter tjek hos dyrlægen)
  • Muskelspændinger generelt
  • Stive og skæve/låste nakke-, hals-, ryg- og lænde-hvirvler
  • Spændte kranie knogler
  • Ubalancer i det kranio sakral systemet, som bla. kan skyldes låsninger i ryg, lænd og spændinger i kraniets knogler
  • Adfærdsændring i forskellige retninger
  • Afbalancering af led
  • Afbalancering efter fysisk og psykisk traumer eller operation
  • Stress under arbejde, hvile m.m.
  • symptomer der kommer af en afklemt nervus vagus (nerveafklemning) slinger, stivheder, haltheder, momentvis nerve- og muskel “svigt” mm.

Kranio sakral terapiens historie og tilgange

Kranio Sakral Terapi stammer fra osteopatien, og er en behandlingsform der kan korrigere problemer i bl.a. kraniet som osteopati og kiropraktik ikke arbejder med. Derfor er KST en helt unik måde at tilgå vævsproblematikker på.

KST er særlig effektiv til de sensitive hunde, som oftest responderer super godt på behandlingerne. Disse hunde vil også kunne have gavn af Reiki healing – læs mere her

Der findes flere måder at arbejde med KST på. De originale metoder er den bio-mekaniske og den bio-dynamiske tilgang. Den biomekaniske KST er en mere håndgribelig metode, som oftest er den de manuelle terapeuter foretrækker for at forløse mekaniske problemer i kroppen. Den mekaniske tilgang har også en god indvirkning på psyken.

Den biodynamiske tilgang er en meget mere sansende tilgang, som er virkelig god til alle de psykiske isue, men kan, i nogle tilfælde, være lidt længere tid om at forløse fysiske problemer. Her kan der være fordel i at benytte telepati – læs mere her

Hos Key2balance arbejder vi med begge metoder alt efter hvad der vil passe bedst til den enkelte hund, så vi kan opnå det bedste resultat for hunden eller katten.

Key2balance afholder også uddannelse for kommende KST terapeuter.