Fysioterapi til hund og kat

Fysioterapi til hund og kat – et vigtigt element i dit dyrs liv.

Alle hunde har brug for fysioterapi på et tidspunkt i deres liv.
Sover din hund meget, er det ikke bare et tegn på alderdom. Holder din konkurrencehund op med at tilbyde noget bestemt fra den ene dag til den anden, er det ikke bare uvilje. Det er et tegn på at noget generer den, men hvad?
Vi anbefaler at du konsultere en dyrlæge og få stillet en evt. diagnose, hvis din hund pludselig ændre adfærd eller kommer til skade. Hernæst vil en grundig gennemgang at massøren/rehabiliteringsterapeuten være det skridt der kan bringe din hund tilbage til sin optimale form.

Katte udvikler ofte også gigt i særligt hofterne. Derfor er det en god ide at holde ekstra øje med ændringer i dens adfærd, så der kan blive sat ind med rette behandling i tide. Katte kan fint modtage behandling og fysioterapi m.m.

Har din hund fået:

  • hofteledsdysplasi (HD)
  • Albueledsdysplasi (AD)
  • OCD eller haltheder
  • Spondylose
  • slidgigt og degeneration i led
  • stive og ømme led
  • bindevævsforandringer eller arvæv
  • Discusprolaps
  • brækkede lemmer
  • Patellaluxation – løse knæ
  • Neurologiske problemer
  • Operation af et led (her bør fysioterapi påbegyndes kort efter indgrebet)
  • Smerter i kroppen m.m.

Fysioterapi og genoptræning

Rehabiliteringsterapeuten arbejder på at udvikle og styrke de stabiliserende muskler omkring hundens led, for at opnå maksimal bevægelse og funktionsevne i hele kroppen. Dette kan gøres på flere forskellige måder og det er individuelt fra dyr til dyr, hvad der fungerer bedst.

Vi træner propriocetionen med fysioterapeutiske øvelser, så som balancetræning, CORE træning, strækøvelser og koordinationstræning m.m. Proprioceptionen registrerer kroppens bevægelser og hvordan kroppens forskellige dele er placeret i forhold til hinanden samt hvordan balancen er. Vi får herved trænet og styrket hele kroppen.

Via stræk, massage, ledmobilisering og forskellige andre terapeutiske redskaber, bringes hunden tilbage til en god fysik. I forbindelse med den fysioterapeutiske behandling, bliver hunden startet op med forskellige træningsøvelser. Vi tager udgangspunkt i den enkelte hund og arbejder os over i øvelser på gulvet, balancebræt, peanuts, løbebånd og vandløbebånd m.m. i takt med at hunden er klar. Der udarbejdes en individuel træningsplan for den enkelte hund. Se mere om genoptræning på Linket her.

TENS / EMS

TENS = Transkutan Elektrisk Nerve Stimulation, er en elektrisk nervestimulering gennem huden. Ved at sende specielt udformede elektriske impulser gennem huden og ind mod nervebanerne kan man blokere for smerteimpulser og aktivere kroppens naturlige smerteforsvar. Dette sker via elektroder der er placeret bestemte steder på kroppen.

EMS = Elektrisk muskelstimulation anvendes til at styrke og genopbygge musklerne og til forebyggelse af muskelatrofi m.m. EMS aktiverer inaktive muskelfibre og afslapper muskelspasmer.

LASER

Læs mere på linket her

Magnetfeltterapi
Den normale fordeling af kalium og natrium ioner, kan komme ud af balance og vores celler bliver herved syge. Når forholdet mellem Ka- og Na- ikke er i balance, så bringes der ikke ilt og næringsstoffer ind i kroppens celler, og affaldsstofferne fjernes ikke.
Med magnetpåvirkning kan man genskabe denne balance og kroppen er i stand til at helbrede sig selv.

Magnetfeltterapi er bla. godt til smertende og stive led og muskler. Det er muligt via et magnetdækken at lave behandlingen hjemme.