Glatte gulve og pels mellem tæerne – Kender du det med at vovse skøjter lidt rundt hjemme på stuegulvet?

Det er værd at få gjort noget ved det, så vovse ikke ender med en skade. Uanset om din hund er sund og rask eller om din hund har pådraget sig en skade eller evt. er blevet opereret og er blevet skidt gående for en stund, så er her meget godt info at hente.

Glatte gulve og pels mellem tæerne

Mange huse har glatte trægulve, fliser eller vinyl/linoleum. Det er sikkert super praktisk når der skal vaskes gulve. Men når vovse skal gå på det, så kræver det en del af motorikken. Har du endda en super frisk vovse, som gerne kommer med 720 i timen rundt om hjørnet, ja så er der en meget større risiko for at vovse ender med en skade på de glatte gulve.

Udskridning med et eller flere ben kan bla. forårsage:

  • fibersprængning i større eller mindre grad
  • vrid i skellettet som efterfølgende giver smerte og bevægelsesindskrænkning
  • muskel- og seneskader m.m.

Har du derimod en seniorhund, så kan det det være svært for den at rejse sig på et glat gulv, og det kan også være svært at stå fast, når den skal fra A til B. Dette kan bla. skyldes: 

  • svag muskulatur
  • dårlig proprioception (signaler til hjernen omkring bevægelse)
  • En skade eller slitage der gør at hunden aflaster / belaster forkert mm

Har du en skadet / opereret hund, så er det også meget vigtigt at du får givet den de bedste betingelser for at kunne komme rundt, uden at overbelaste sig / skride på gulvet.

Hvad kan du så gøre for at optimere hjemmet?

Du kan selvfølgelig ikke skifte alle gulve ud med skridsikre flader MEN du kan gøre flere af disse ting:

  • Lægge gulvtæpper/måtter rundt i huset, så hunden har nogle skridsikre flader at færdes på
  • Sørge for at neglene er velklippet, så trædepuderne får bedst muligt fat på gulvet
  • Sørge for at der ikke sidder lang pels mellem trædepuderne, da det vil forhindre trædepuderne i at få ordentligt fat i underlaget hunden går på

Pels mellem tæerne

På billedet ser du Totte få klippet pelsen mellem trædepuderne. Nu kan hun bedre kan stå fast på gulvet og de tæpper hendes hundemor har lagt ud i huset, så Totte ikke skal glide. Totte er opereret for en discusprolaps, og derfor er hun noget slinger i bagparten. Hun har ikke fuld kontrol over hendes bevægelser endnu. MEN det skal jo trænes op igen, og derfor har Tottes hundemor sørget for at have forskellige typer tæpperester, liggende hvor Totte færdes i huset. De forskellige strukturer giver nemlig en god neurologisk stimulation. De hjælper derved Totte til at kunne føle hvad hun laver, og komme tilbage til en normal gangbevægelse igen. Totte er i genoptræning hos Key2balance.

Er du usikker på hvordan du optimerer din hunds færden i hjemmet? Så skal du blot kontakte os for en snak eller komme forbi klinikken. Vi tjekke om der skulle være andre ting i bevægeapparatet, der kan være årsag til at netop din hund ikke er så glad for dine gulve.