Massage

Massage hjælper blodkarsystemet med at bringe ilt og nærring til celler, væv og indre organer. Ligeledes stimuleres nervesystemet af massage, og massage fjerner og nedbryder affaldsstoffer der ophobes i muskler og bindevæv. Udover at massage aktivere immunsystemet og forbedre muskelbalancen, fungerer det også som modgift til stress samt de stressrelaterede sygdomme, kroppen udsættes for i vores hverdag.

Akutryk-hofteMassage fremmer mental og psykisk afslapning, som har stor indvirkning på hele organismen. Ligeledes afhjælpes adfærdsændringer og massagen er med til at knytter bånd til ejeren og dens omgivelser. Jeg oplever at hundene bliver meget mere tolerante over for ting samt situationer der før frembragte angst og nervøsitet. Det kan f.eks. være: besøg hos dyrlægen, fremmede mennesker, være blandt andre hunde, i forbindelse med adfærdskorrigering m.m.

Massage afhjælper smerter i muskulatur og led samt hjælper kroppen med at restituere sig efter bla.:

  • Skader
  • Operationer
  • Gigt (HD, AD, OCD, spondylose osv)
  • Slitage
  • Konkurrencer som løb, agillity, jagt etc.
  • Holder hunden i bedre fysisk form og minimer risikoen for skader

Massage er en vigtig brik i alle typer behandling, uanset om det er genoptræning, fysioterapi, kiropraktik ol. Dette pga. massagens super effektive effekter på hele det muskulære system.

Sports og brugshunde har også særlige behov for at blive vedligeholdt og få hjælp til at restituere efter træning og små skader, så de hurtigere kommer i god form til næste træning igen.

Senior hunde og skadede hunde, har i den grad behov for massage for at fjerne spænding og smerte i og omkring leddene, samt få vedligeholdt musklernes elasticitet og evne til at holde sammen på kroppen. Her skal der også benyttes fysioterapeutiske øvelser for at få et optimalt resultat.